vandervijver

Jacqueline van der Vijver

van der vijver  

Als dochter uit een ondernemersfamilie sta ik ondernemend in het leven.
Ik zie het als een uitdaging om steeds weer nieuwe paden te ontdekken en te ontwikkelen; ook daar waar het niet mogelijk lijkt, blijken meestal nóg of wéér mogelijkheden.

Na mijn middelbare school in de jaren zestig heb ik de opleiding tot verpleegkundige-A met kinderaantekening gedaan en verbleef ik een tijd in het buitenland. Teruggekomen werkte ik als verpleegkundige op de polikliniek van een streekziekenhuis.

Geboeid door de koppeling tussen de geest en het lichaam ben ik de opleiding tot maatschappelijk werkende gaan volgen. Ik werkte vervolgens als maatschappelijk werkende in de Jeugdhulpverlening en in de Pleegzorg.

Jaren al werk ik nu als begeleidster van pleeggezinnen die op therapeutische basis pleegkinderen in hun gezin hebben opgenomen; deze kinderen zijn veelal ernstig verwaarloosd en kampen daardoor  met hechtingsproblemen.

Vanuit dit werk heb ik met een collega de Sherborne-methodiek ontwikkeld: een unieke non-verbale methodiek die de hechting tussen een ernstig verwaarloosd kind en de liefhebbende omringende volwassenen weer tot ontwikkeling kan brengen.

Via mijn werk ontdekte ik meer en meer hoeveel mogelijkheden een mens bij zich draagt die, als de situatie erom vraagt, ontwikkeld kunnen worden. Uitgaande van deze wetenschap en op zoek naar hoe deze potentiele kracht verder te kunnen helpen ontwikkelen, volgde ik meerdere Gestalt-trainingen. Ook ben ik sinds 1996 actief betrokken bij de opzet en uitvoering van een school voor Bewustzijn en Spirituele Ontwikkeling in Rotterdam.

Door deze trainingen ontdekte ik dat mensen in staat zijn om zoveel meer van hun kwaliteiten en kracht kunnen ervaren en ontwikkelen wanneer hun zoekreis goed wordt begeleid.

Om deze begeleiding te kunnen uitoefenen volgde ik aan de Transfergroep in Rotterdam de opleiding tot supervisor en coach.

Vanuit mijn praktijk van der Vijver Supervisie en Coaching werk ik nu met mensen die vanuit bewustzijn hun kracht willen ontwikkelen, zowel in hun privéleven als in hun werk.

edelsteen 4
   
email: informatie@vandervijver.info | lid van LVSB | KvK 27297632
webdesign Maasbeeld